'It's not about the trailer'

~ Pat Parelli ~

Het lijkt vaak zo vanzelfsprekend om met je paard op pad te gaan… Tot het moment dat je paard echt niet de trailer in gaat… Na jaren ervaring ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van trailerladen. Omdat veel mensen hiermee problemen ervaren, ben ik mensen gaan begeleiden die problemen hebben om hun paard op de juiste wijze de trailer in te krijgen.

"Veel problemen met trailerladen zijn goed op te lossen."

Soms wil een paard echt de trailer niet in. Dit is natuurlijk super frustrerend. In sommige gevallen worden er middelen ingezet die het paard nog minder zal motiveren om de trailer in te gaan. Veel 'snelle' hulpmiddelen zoals een longeerlijn achter het paard, de trailer langs een muur zetten of een bezem tegen zijn achterste, werken soms een beetje, eenmalig of geven een tegengesteld resultaat. In elk geval is het niet fijn om je paard op deze manier te laden. Bovendien is het onhandig, er zijn altijd één of meerdere helpers voor nodig.

"Gemak dient de mens...én het paard."

Vaak, met een aantal tips en rekening houdend met welk gedrag je te maken hebt, zijn de meeste problemen snel op te lossen. Ik geef trainingen om het trailerladen makkelijker te maken. Het doel van de training is om de eigenaar de tools te geven om het paard te laden.

Meer weten over wat een training trailerladen voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op