Trailerladen – Onrustig in de trailer en niet meer te laden

Deze leuke merrie ging de trailer niet meer in. Na 3 oefensessies is de merrie weer goed te laden en staat ze weer met meer vertrouwen in de trailer.

De merrie was altijd al erg gespannen met trailerladen. Ook in de trailer stond ze heftig te schrapen met haar been en te zweten. Zonder aanwijsbare reden, ging de merrie op een gegeven moment helemaal niet meer de trailer op.

Het paard heeft in dit geval spanning met laden en in de trailer. De spanning, zoals in dit geval, kan ontstaan door met druk van achteren het paard de trailer in te krijgen. Bijvoorbeeld door een longeerlijn achter het paard te houden en het paard met dwang erin te krijgen. Er is dan spanning tijdens het laden en meestal ook tijdens het erin staan.

In de oefensessies is gewerkt aan communicatie, leiderschap en vertrouwen. Het resultaat is dat het paard in 3 oefensessies door 1 persoon makkelijk te laden is. Ook is er geen tweede persoon nodig om de achterstang te sluiten. Het paard staat rustig en schraapt niet meer.

Mocht jouw paard ook moeilijk te laden zijn, of een ander probleem met de trailer te hebben. Neem dan contact met mij op.

info@liekvanvliet.nl